måndag 30 januari 2012

Sorry älskade ungar.....

Hej alla bloggvänner!
...... ja Sorry mina älskade ungar men nu åker de sista ner.....
 Detta är de sista 30 som satt uppe, finns nog minst 3-4 påsar med hur många rosetter som helst i, har man haft barn som hoppat allt från klubbhoppning upp till SM nivå på häst, ja då finns/fanns det många av detta här hemma, men när jag fick ett ryck att städa syrummet..... ja då plockades de sista ner!
 Fick som sagt ett ryck och städade syrummet, en före bild
och här är resultatet! Fy sjuttan vilken ful lampa jag har i taket hihi men detta rum står på renoveringslistan.......! 

Har jobbat och firat yngsta dottern på hennes födelsedag  och träffat goa vänner för planering till en 60 åring under helgen! Så idag har jag inte gjort många knop!! Riktigt gott!

Håller på att lägga sommarschema till våra anställda, haha inte så lätt och värst är att alla vill vara lediga v 28..... men nu har jag bestämmt själv när de får ledigt! Hård Boss är jag 'ler*!

Nu ska jag göra en kopp kaffe och lilla Ztella hälsar fin kväll till er alla! Kram Iréne

Etiketter: , ,

fredag 27 januari 2012

Fortsättning....

Hej alla bloggvänner!
Vi fortsätter rundvandringen på museumet!
 Här är stora salongen, en björkmöbel mitt på golvet, soffan till höger är från Finland, den är lite kul.... det finns ett stort skåp och ett mindre ovanpå, finns samma på andra sidan, i det stora stog flaskor med sprit och i det mindre stog glas, bara att sitta i soffan och allt fanns på behörigt avstånd!
 Allt är målat på både väggar och tak!
 Här ett fruktmotiv målat och kolonner målade istället för riktiga!
Här en bild från taket i sovrummet.  Själva gården ägs av en stiftelse som heter Fryxell-Langensköldska stiftelsen från 1827.
Ja lite av vad jag sysslar med ibland...att guida runt folk som kommer, busslass får beställa tid men privatpersoner kan ju bara ringa på dörren!

Om det spökar........ enligt sägnen ska man kunna höra när Karl XIV Johan tar av sig sina stövlar, sittande på soffan i sovrummet å släppa dessa rakt när i golvet..... vill man tro det så hör man det säkert, någon lampa har gungat utan anledning, fast det fanns säkert en anledning!

Nog om detta, Januari har ju bara försvunnit, sista fredagen å lön på kontot! Ska jobba helg, fira yngsta dottern som fyller 24 på söndag, ja var tog den tiden vägen..... tur man har de små barnbarnen nu! Ha nu ett fintveckoslut! Kram Iréne

onsdag 25 januari 2012

Museum i Skifferhuset!

Hej alla bloggvänner!
Har nog någon gång skrivit här på bloggen att vårat hus innehåller ett museum oxå! Men har nog inte vissat bilder därifrån! Själva Gården är från början Kyrkogods och kallades då Gundernes Stommen, namnet Ekholmen blev till på 1640-talet!
 Skifferhuset är byggt 1799 och på övervåningen finna 3 rum som står kvar sedan Karl XIV Johan regerade i Sverige å Norge! En del möbler som här ovanför är från början av 1800 talet.
 Alla väggar är målade, och kakelugnar i alla rummen!
 Här är sovrummet! Och bilden under är sängen där Karl XIV Johan har liggat i på sina övernattningar här ! Sägnen säger att i soffan skulle 3 vackra flickor från byggden sitta och kungen skulle välja ut en till sängvärme åt sig......!
Tror att sägnen är sann.... hade en Amerikansk kvinna här för några år sedan vars mormors mormors mor hade jobbat som piga här och fått ett oäkta barn, där det i kyrkohandlingarna finns ett kunglig stämpel, bak hennes namn.....! Fortsätter att berätta mera nästa gång!


Har idag varit hos min Frissa, Britten och fixat lite färg i håret, känner mig som ny igen!
Tänk att lite personlig omvårdnad av håret kan göra så mycket. Hihi det känns som det är det enda jag gjort idag utöver de vanliga rutinerna i stallet och med hästarna! Å jag fortsätter på den inslagna vägen å gör inget mera i dag......!
Ha en fin "lillelördag" Kram Iréne


Etiketter: ,

måndag 23 januari 2012

Nanne Grönwall!

Hej alla bloggvänner!
Ny vecka....ja var tar alla veckor vägen igentligen, snart har ju Januari försvunnit! Fast då kommer ju Våren fortare! Lördag kväll mitt i värsta snöstormen var vi till Kulturbruket i Mellerud och tittade på Boeing Boeing med Nanne Grönwall!
 En föreställning om förvecklingar i högsta grad och att få allt att klaffa!! Nanne spelar rollen som Mireille. som dejtar 3 st piloter....
 .... de flyger för olika företag och har olika pass så de kan vara hos henne..... men som ni förstår så händer både det ena å andra, så passen ändras för piloterna å de kommer samtidigt till henne..... tur att hon har sin vännina och butler!! Om den var bra? Jag personligen tycker nog att hon sjunger bättre eller så är vi Mellerudare svårflörtade..... men klart godkänd!
 Söndagen var morfar i huset och badade med Gabbe å Elias på Vattenpalatset i Vänersborg, mormor shopade ;)! När vi strålade samman på Maxi för en hamburgare var de som russin allihopa!
Jag fick med mig lite saker på rea från Hemtex, 30% på reapriset, ja då åkte det med lite nytt till sängen, påslakan!
 Även 2 av dessa kuddar fick följa med hem, kökssoffan behöver lite nytt! En intensiv men härlig helg!
På lördag var jag ute med kamran, rimfrosten låg så fint på allt! Ja sedan drog ju snöstormen fram under em å kväll, faktiskt lite mysigt!


Utmaningen jag har gett till några av er, är absolut inget tvång, antingen så gör man det inte eller när man har tid!

Min hälsporre är bättre men armen...... ja får nog uppsöka min kiropraktiker! Ligger nog något i det som Annika med bloggen Ditten å Datten skrev att det vill säga mig något.... å det är lite annat på "G" här hos mig......men det spar vi på till längre fram :)!

Ha en fin dag alla goa vänner! Kram Iréne

Etiketter: , ,

fredag 20 januari 2012

Oväntat besök!

Hej alla bloggvänner!
Vi har en så härlig dag här i Dalsland å Mellerud, sol, vindstilla å -7 grader!
Som jag skrev så har jag fått oväntat besök på mig..... Herr Tennisarm och Fru Hälsporre, tyckte det var dax att besöka mig...samtidigt!
 Så igår inhandlades detta skydd för armbågen, känns riktigt bra att ha det på! Jag kan ibland inte lyfta en sak för det känns som jag ska tappa det!
Fru Hälsporre har gjort sig påmind ett tag, så inlägget i skon har jag använt i en månad, tycker oxå det har blivit bättre!
Tennisarmen har jag nog fått av brukarens rullstol, den är elektrisk och vi kör den med ett handtag, har känt att det gjort ont och man har fått stannat och rättat ut fingrarna ibland!
Ja så nu är det inte mycket med kärringen..... tur i oturen så har jag lite nytt på "G" men det återkommer jag med;)!


Nu till något helt annat.... har fått en utmaning av härliga Gunilla med bloggen www.gunillasljusglimtar.blogspot.com

10 frågor att svara på och här kommer minna svar!

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?  Då började jag jobba inom LSS som personlig assistent-
2. Vad gjorde du för 1 år sedan?  Då skottade jag snö haha!
Fem snacks du gillar? Äter inte så mycket sådant men jordnötter-röda ferraribilar går ned!
Fem sånger du kan utantill? Hihi så omusikalisk jag är så på sin höjd barnvisor, Blinka lilla stlärna-Bä bä vita lamm- Ekorren satt i granen-i ett hus vid skogens slut......
5. Fem saker du skulle vilja göra om du var mångmijonär? Ge pengar till barn å barnbarn- renovera "Smultronstället" precis som jag vill ha det- betala alla lån- köpa en häftig bil- resa!
6. Fem dåliga vanor du har? Pedantisk (både bra å dåligt) man måste överbevisa mig till bristningsgränsen att en sak är bra- gillar inte oklippta gräsmattor kan tända till å bli arg för småsaker (som tur går det snabbt över)
7. Fem saker du gillar att göra? Umgås med mannen, barn å barnbarn - Blogga - läsa böcker- lösa korsord - gå på loppisar - äta gott med ett fint vin till!
8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa? Högklackade skor typ stilett - kortkorta kjolar- rosa kläder- mysbyxor till jobbet - päls!
9. Fem favoritsaker? Min väska - min telefon - mitt smultronställe - min familj - datorn!
10. Och jag skickar vidare utmaningen till följande 10 st!

Japp lite om mig! Hoppas ni antar utmaningen, kul att få veta lite om er!
Helgen stundar till, ska på något roligt men det får ni nästa inlägg!
Ha en fint veckoslut alla goa vänner! Kram Iréne 

Etiketter:

onsdag 18 januari 2012

Rundvandring på " Smultronstället" del 4!

Hej alla bloggvänner!
Nu tar jag med er på sista rundvandringen, tror jag har fått med det mesta!
 Framsidan på vårat hus, alltså själva "Smultronstället"! Innanför dörren kommer...
 ..... köket, till höger i bild så finns dörren ut till altanen! Bakom lilla bordet finns....
 .... detta rum, allrummet!
 Å så det allra bästa, kaminen! Trappan upp till övervåningen till höger!
 När man kommer upp så är det en hall som används som sovrum och sedan finns detta sovrum oxå!
Sist men inte minst, sjön å bryggan! Visst längtar man till sommaren...!?

Så nu håller jag på med att fixa för att få ut "Eden" och "Lilla Blå" stugorna i tidningen Lands stuguthyrning, ska försöka få igång lite uthyrning har jag tänkt!
Här har det börjat regna, ogilla, men men får väl se det som så att då kommer våren fortare ;)!
Ha en fin lillelördag! Kram Iréne

Etiketter:

måndag 16 januari 2012

Rundvandring "Smultronstället" del 3!

Hej alla bloggvänner!
Ja ny vecka å nya förväntningar..... ja det enda i förväntning jag har denna vecka är att det blir några minusgrader å lite...lite snö!! *ler* vet ju att många av er inte vill ha snö men lite får det gärna komma!
 Tänkte fortsätta rundvandringen, här en bild från logen, till vänster finns ett litet kök med en bänk, där man kan greja lite lagom, ja bord å stolar har vi till förb....... men det är bra till midsommar då vi brukar ha en fest för alla nära å kära!
 Här är det mitten av logen till vänster bilden ovanför och till höger ett stort utrymme med allsköns skräp......!! Stora porten i bak kant är ut till en altan från logen!
 Här är våran Altan på "smultronstället" från en vinkel!
 Här från en annan vinkel!
 Och här från delen utan tak!
Hittade ett kort på stugan "Lilla Blå" här kan 2 pers bo men jag är på G att göra om lite här! Ligger precis i skogskanten och man ser när över själva "Smultronstället"!


Har ju varit en sväng till Arboga å byt lite hästar men mest har vi ju myst med lille Vilgot. Vad tiden går fort, det var ca 3 veckor sedan vi såg honom sist och hjälp vad han hade ändrat sig, medveten, stark i nacken, pratar å blåser bubblor.... härligt!

Nu ska jag jobba en sväng under eftermiddagen och på ett APTmöte under tisdagen!

Ha en fin vecka alla! Kram Iréne

Etiketter:

fredag 13 januari 2012

Rundtur på "Smultronstället" del 2!

Hej alla bloggvänner!
Lite om själva Låttsbyn! Det är ingen släktgård, vi fick möjlighet att köpa stället för ca 2 år sedan. Vi har arrenderat marken i flera år och alltid sagt att där skulle vi vilja bo som pensionärer men trodde väl aldrig i vår vildaste fantasi att det skulle bli till salu.... men så blev det! Vi älskar detta ställe, så avkopplande att vara där och så ligger det bara 5 min med bil ifrån Skifferhuset, ja närmare kan man nog inte ha till sitt "smultronställe"!
 Vi har grejat en del i stora huset, här kommer bilder från före och efter, så håll till godo! Trappa och hall till övervåningen, den blomiga tapeten fortsätter upp i hallen och den enfärgade finns i hallen på bottenvåningen!

 Stora rummet med öppen spis!

 Det lilla rummet på nedervåningen! Samma tapet ut i hallen!
Köket har jag ingen bild på men är ett stort lantligt kök!
Ett ställe med rikligt djurliv runt knuten, här finns både älg, rådjur och massa harar!

 Tanken är att vi ska riva det stora huset och bygga något nytt när vi ska flytta dit, stora huset är väl inte i bästa kondition!! Hihi jag vet redan hur jag ska ha det och var det ska ligga ett nytt hus ;)!

Eftersom vi arrenderar stället där Skifferhuset ligger men alltid sett det som vårat efter mer än 30 år, så trodde inte jag att man kunde känna mera för något man äger på riktigt.... men det kan man, här på "Smultronstället" vill man ju verkligen greja och man gör det ju för sig och inte för någon annan!

Nu tar jag helg och på lördag åker vi en sväng till Arboga, ska ta med fölet som nu är avvant från sin mamma, upp dit och ta med en 4 åring hem som en kompis ska rida!

Ha en fin helg alla goa vänner, så kommer del 3 under nästa vecka! Kram Iréne

Etiketter:

onsdag 11 januari 2012

Rundtur på "Smultronstället" del 1!

Hej alla bloggvänner!
Måste först kommentera vädret..... igår -10 och snö, idag +5 med sol å blåst! Ja här går det undan!!
Nu till något annat, har kollat och försökt fått iordning på alla bilder, phu säger jag bara!! Tänker nu ta er med på en rundvandring på vårat älskade "smultronställe" som heter Låttsbyn, en liten gård på 6ha + skog och flera hus, ja då börjar vi!
Det första som möter oss är ladugården med logen till höger och ett uthus med vedbod, garage å förråd till vänster och så lilla utedasset.....! På logen finns det ett litet kök och plats för bord och man kan dansa där inne! I den lilla gråa utbyggnaden "mjölkrum" finns det en dusch. 
 Detta är själva bostadshuset, där nu Sarah och Johan bor, på övervåningen 2 sovrum, hall och toa med dusch! Undervåning 3 rum + kök, 2 hallar, tvättstuga å toa! Källare med flera förråd!
 Å så våran lilla stuga "smultronstället" sett från sjön. På bottenvåningen finns ett stort allrum med kök och uppe finns 2 små sovrum + våran helt underbara altan!
 Detta lilla hus heter "Eden" ett enda stort rum med ett litet pentry, kyl å frys, plats för 4 pers att sova, en stor altan byggde vi under sommaren å så lilla dasset!
 Lilla lekstugan ligger precis bredvid "Eden" där finns 2 sovplatser!
Detta hus kallas för "tvättstugan" som ni ser ligger den precis nära vattnet, tanken är att det ska göras om till bastu, en brygga med badtunna utanför, ja om några år...... finns mycket viktigare saker först att ta hand om!
Det finns ytterligare ett litet blått hus ( men hade ingen bild) med 2 sovplatser i, där ska jag göra om lite under våren, för tanken är att hyra ut 2 av stugorna, Eden å Lilla Blå,  ev annordna gjutarkurser, ja lite förändringens vindar blåser hos mig.... men det återkommer jag med senare!
Del 2 hur ser det ut innanför!


Lite tankvärda ord:
" När jag hör någon sucka " livet är hårt" är jag alltid frestad att säga " jämnfört med vad".

Ha en fin lille lördag! Kram Iréne

Etiketter:

torsdag 5 januari 2012

Städ och Rens mani!

Hej alla bloggvänner!
Efter magsjukan tog en ny "sjukdom" fart..... hamnade i städ och rens fasen!
Har städat och kastat saker från två garderober, så nu ska alla tomtar få plats! Några har redan hamnat i sina lådor!
 I går kväll började jag städa mitt skrivbord, hihi mannen i huset fick lite ångest, det ser värre ut på hans sida på kontoret!! Vad jag har kastat och rensat, tänk vad man samlar på sig mycket.... varför tror man alltid att det är bra att spara på en del saker??
 Sim sala bim, mitt "nya" skrivbord, rent å fint, ny hylla för pärmar! Hmhm för hur länge.... tro!?
 På vårat kontor finns en kakelugn, tyvärr så går det inte att elda i de som finns i huset, men jag fick för mycket länge sedan en konstgjort brasa, det ser ju inte tokigt ut.... men vist hade det sprakat gott med en levande brasa när man sitter vid datorn å bloggar!!
I dag har vi födelsedag hos oss, älskade mannen i huset blir ett år äldre och jag har nio månader kvar att vara yngst av oss! Dessa rosor fick han på morgonen, var en helt ny sort men ack så vackra, nästan som mannen själv! Vi har hållit ihop i 40 år, varit gifta i 34 år och han är det bästa som finns! Tack älskade man för att du finns och står ut med mig å mina ideér!
Ha nu en fin kväll alla och glöm inte rösta på vilken tidning, finns under etiketter å tävling!
Kram Iréne

" Tur är det ställe där förberedelse och möjligheter möts " 

Etiketter: ,

måndag 2 januari 2012

Snödroppar!!

Hej alla bloggvänner!
En riktig god fortsättning på 2012! Hoppas ni hade en fin nyårsnatt? Jag firade med ett glas julmust, liggande i soffan, halvsovande..... natten till nyår åkte jag på magsjuka.... fy sjuttan vilken pers jag hade, kännde mig som en urvattnad disktrasa! Men nu är jag på "G" igen!
 Kanske beror det på att jag fick se snödroppar vid husväggen idag! Ja de tittade upp så fint!
 Eller för att jag håller på att lära mig min nya telefon jag fick i julklapp!! Då ska ni veta att jag är/har varit stark motståndare av dessa nya telefoner! Tycker många missbrukar dessa, sitter på möten å surfar, är så uppe i sin telefon så man inte kan svara om någon frågar.... !
Men min gamla ser ut så här och att köpa en med knappar är näst intill omöjligt, så det är bara att ta skeden i vacker hand och ställa sig i ledet och se gla ut! Men jag fixar det säkert..... hmhm har redan sett möjligheter....;)!

Här har vi solsken och vindstilla men i morse så stog regnet som spö i backen, så snön som hade kommit under nyårsnatten är det bay west med!

Nu ska jag iväg å jobba några timmar under eftermiddagen, så lite lunch får fixas till!
Ha en fin dag alla och tänk på att " Erfarenhet är att veta en massa saker som man inte bör göra"
Kram Iréne

Etiketter: