onsdag 27 juni 2012

Att göra en tavla....!

Hej alla vänner!
Här kommer inte inläggen så ofta, men nu har vi ju fått ganska fint väder å då får man ta till vara på detta och är då mycket ute! Men nu till något helt annat....... "att göra en tavla" kan ju innebära två saker..... dels att man gör bort sig...... som den gången i Rio de Janeiro när jag gick på herrtoaletten hihi, konstiga tecken på dörrarna, så jag tog första bästa dörr å hamnade hos herrarna *ler* ingen där, går in i ett bås mitt emot där herrarna står å kissar, tänker vilka långa rännor de har för att tvätta händerna....... det var nämligen bara ribbor i dörrarna så man såg ut.... in kommer en man å då inser jag var jag är haha, ingen man i sikte när jag är klar bara att smitta ut!!
 Men att göra en tavla kan ju oxå vara att måla en tavla, så i fjol höstas fick vi besök av en konstnär från Stockholm, han tog kort i alla möjliga vinklar på huset och nu kom han för att visa upp den färdiga tavlan, så fin var den! Han reser runt på sommaren å fotar hus å så målar han på vintern, och faktiskt inte särskilt dyr var han!Nu hänger den i vår matsal över en gammal soffa mellan två fönster!
 Detta kan ju oxå vara en tavla! Fick skylten i julklapp och nu är den uppe på "Smultronstället"!
 Nu drar det ihop sig för till helgen öppnar jag upp lilla Boden! Har gjort några vasar, piffat till med lite band och små skyltar!
 Har fixat en ny gjutform, så nu ska jag måla blommorna på fjärillen under dagen å fixa klart skyltarna som ska upp! Det ligger ett litet loppis på samma väg och igår var jag å pratade med dom att jag ska sätta upp skyltar, de hade hört talas om någon som gjuter och skulle öppna upp, de var så positiva och tyckte vi kunde gå samman om skyltning!

Har förstått att några av er tar lite ledigt under sommaren från bloggen, för min del så kommer jag till att fortsätta blogga men i lite mindre skala, ett par inlägg i veckan!

Nu ska jag ta en fika med mannen å så bjuder jag er en bild på en av alla Pioner som finns på "Smultronstället"! Kram Iréne

Etiketter: , ,

söndag 24 juni 2012

Plötsligt blev det väldigt tyst!

Hej alla vänner!
Ja så var jag tillbaka igen! Bloggen fick stå tillbaka under midsommarveckan, hade helt andra saker att göra! Men först tack för alla midsommarhälsningar å alla positiva komentarer om både min Bod, betong å mina tankar om jobbet från er alla!
 Här började veckan med att lille Vilgot med mamma å pappa kom, då får man inget gjort.... för då är Vilgot i fokus hela tiden!
 Sedan kom de stora killarna, då blir det en salig röra av allt, härliga killar, hundar, skor, fötter, påsar överallt! Lycka att få vara mormor åt dessa så underbara killar!
 Men vi fick ta oss i kragen....... alla, å vips så var logen klar inför midsommarafton! Vi bar, vi städade, fixade upp björkar, dukade, plockade blommor, ja sedan så väntade vi på fint väder.... å OK inte klaga, regnet började vid 21 tiden, då var dansar å lekar klara och grillarna fick stå lite halvt ute å inne!
 Denna krona är ett måste på midsommar, älsta dottern klär den å så upp i taket, ja en bit upp i allafall, sedan så tänder vi den när mörkret kommer!
 Ett helt gäng glada killar!
 Här är det små grodorna som dansas runt midsommarstången, alla måste vara med å klä stången, dragspelsmusik å sedan mycket lekar!
 Mannen å mågen tog en liten fisketur på lördag kväll och kom hem med dessa två abborrar!

På söndag åkte vi till Vita Sannar, Melleruds stora å fina campingplats, där vi tog en runda med minigolf, en så fantastisk fin bana inte riktigt lik andra minigolfbanor, kändes nog mera som att man spelade riktig golf! Gabriel ville göra om reglerna så den som hade mest slag vann........! Lite dålig förlorare är han *ler*!

Nä nu alla vänner nu ska jag ta en tur genom Sverige och se vad ni har haft för er under midsommar! För här har det blivit mycket tyst nu.......!

Kram Iréne

Etiketter: , , ,

söndag 17 juni 2012

Avancerat.... uppåt eller nedåt??

Hej alla vänner!
Har jag avancerat nu, tro? Är det uppåt eller nedåt på listan? Ja jag var ju tant i några fall på min lista om Vem Tanten är! Å nu har jag ju blivit torggumma! ;)!
 I vilket fall som helst så var det kul att stå där på torget, träffade mycket folk å många tittade å undrade om betong, en del köpte lite å andra skulle komma ut till Boden när jag öppnar... (fast det återstår ju att se...om de kommer)! Fick besök av en bloggvän, de har sommarstuga här i trakten å Berit med sina två Pärlor (döttrarna) kom och hälsade på hos mig, mycket trevligt! Här är Berit blogg http://parlornaimittliv.blogspot.se/

Tröttar väl ut er med bilder på betong..... men det är nästan det enda jag grejar med just nu! Tavlan här tycker jag så mycket om, har målat å färglagt vissa blommor å blader!
Även krukor brinner jag för, hökögonen spannar in allt som går att använda till detta! Hihi tömmde t.o.m ur några ovala hinkar som stog i bilen, det var skruvar å muttrar till att stänga för djuren i dom, alltså så tillhörde de mannen! Han har inte saknat dom än å just nu står de med betong i sig.....;)!

 

Lilla Ztella fick en kompis under veckan, våra sommargäster hade en Dansk gårdshund, å vad de lekte!
Tack för alla era förslag på vad jag ska göra med/efter min tjänstledighet! Jag jobbar halvtid, så att gå ner ytterligare tror jag inte går, då är det bättre att sluta å gå in som vikarie, då kan jag ju bestämma hur mycket jag vill å kan jobba själv! Jaja ännu ett tag kvar, fast visst så funderar jag både hit å dit! Det jag känner är att kunna få göra det man vill när man börjar att närma sig 60....... ta dagen som den kommer, hjälpa till med barnbarn, göra det man vill!

Men solen tittar fram just nu... för hur länge tro?
Ha en fin vecka alla, nu är det ju midsommarveckan å det blir fullt upp här hos oss att greja för vår midsommarfest, som tur har vi mycket hjälp!
Kram Iréne

Etiketter: , ,

onsdag 13 juni 2012

Halvvägs!!

Hej alla vänner!
Så är man snart halvvägs på tjänstledigheten! Har varit så skönt att vara ledig, slippa helger, aldrig behöva byta turer, få göra det man vill! Men hur ska jag göra i fortsättningen.... måste ge svar innan sista augusti! Jag har funderat både fram å baklänges!!!
 Satt en kväll på "Smultronstället" regnit å dant var det, riktigt gjort för funderingar! Kom då fram till att jag trivs väldigt bra nu, sedan är det ju det där med pengar..... en lön varje månad är ju bra ;) eller hur? Men varför ska man inte kunna få göra det man vill i livet nu när man är snart bortåt 60, ja några år är det allt kvar innan jag är Tant ;)!!! Ja jag har ju lite tid kvar att fundera!
 Så jag grejar med betong, har planterat lite i ett fågelbad ( som det skulle vara) men det blev ett hål i det så nu får blommorna vara där istället, står vid kanten av stenmuren på "Smultronstället"! Och nu på lördag ska jag stå på torget i Mellerud å se vad mina saker går för om någon vill köpa.....!? Öppnar den lilla dörren till min bod helgen 30/6-1/7, har en sida på FB och fått riktigt stor respons där, kul!
 Å sedan ägnar jag mig åt det här oxå, rensar ogräs på stora grusplan framför skifferhuset, kör en liten midjestyrd traktor... alldeles lagom för mig hihi!
Och så har mina första sommargäster kommit till lilla stugan, de är så förtjusta så de har bokat 2 veckor till nästa år! Kan ju inte börja bättre! Har varit på Turistbyrån här i Mellerud å lagt ut papper på stugan å min lilla Bod, är väl alltid någon som läser!?
Här är vädret hyvsat fint, de har då inte regnar på 2 dar, alltid något! Fast solen lyser med frånvaron!

Ha nu en fortsatt fin vecka! Kram Iréne

Etiketter: , , , ,

söndag 10 juni 2012

TANTEN vem är hon!!

Hej alla vänner!
Jag har inte gått i ide men funderar på det....;) här regnar det kostant! Fy vilket väder, undra om sommaren redan är slut?
Nu till något helt annat. läste i vår dagstidning en kul grej... TANTEN vem är hon?

Så håll till godo med lite smått å gott om Tanten! Är det kanske hon på bilden över? Ja det kan det vara.... för mig är Drottning Elisabeth av England en tant, ni vet hatt, kappa, käpp å väskan fram på magen! En tant pratar för högt om saker/personer hon inte gillar, så alla hör, hennes bästa ämne är om sina helt underbara barnbarn... hmhm där blev jag tant!!! 
 En del människor är födda "tant", tänker ofta negativa tankar om ungdomar, nya saker å det var bättre förr! Oftas är de mellan 50-60 år typ mormor/farmor hmhm där blev jag tant igen!! Fast man kan vara 20 å tant oxå!
 Tant är glada, underfundiga å med en stor varm famn, behöver inte ha blommiga klänningar å hatt, en tant kan vara en gammal tjej.... de är säkra på sig själv! de kan vara alerta, nyfikna på allt, bryr sig inte om vad andra tycker, har livserfarenhet!
En tant ska inte ha kortkort, när man säger "åh hej" när man ska upp ur soffan, tant har inget med åldern att göra utan mer med inställning! Om man omger sig med yngre å vågar prova nytt håller man sig ung!

Ja vad säger ni, är vi tanter? Jag känner mig då inte som en tant! ( bilderna har jag lånat från nätet)

Nu ska jag fixa lite att äta, sedan sätta mig i soffan å INTE säga "åh hej" när jag ska upp!

Kram Iréne

Etiketter:

onsdag 6 juni 2012

Sveriges dag!

Hej alla vänner!
Här är det ombyte av väder må jag säga! I går tisdag fick vi 15 mm på 1 timme, det forsade på planen framför huset!
 Och i dag var vädret så här fint, flaggan hissad å strålande sol!
 Jag tillhör de som aldrig firar nationaldagen, jo hissar flaggan men inget mera, mycket för att då kör vi in ensilage till djuren vid den tiden. Men i år har jag varit på firande, hastigt å lustigt fick jag ett telefonsamtal från en kompis att jag skulle möta upp i parken i Brålanda..... ja ja bara att lyda, drog iväg fast hade fått reda på vad det var! Blev riktigt impad av festligheterna i lilla Brålanda bl.a spelade ett band som heter Southern Aces, de spelar country musik, så bra!
 Men varför jag skulle dit... var för ett pris, dock inte till mig ;) det utdelas ett vandringspris där varje år, till någon inom idrott och detta året hade vår hästklubb fått bestämma vem i  klubben som skulle få det! AWK tränare och ryttare, hade vi utsett men.... hon var ju på tävling och vi visste inte om hennes familj hann komma, där spelas både fotboll å pingis på hög nivå! Så hade de inte kommit hade vi som var där fått taget emot det!
Men mannen å grabbarna hann komma i tid och fick mottaga priset, lite kul var att AWK föräldrar var där å visste inget!

Japp min dag + lite till med betong å sur på hantverkare som aldrig kan komma å göra klart!!!

Hoppas ni alla har haft en fin dag! Kram Iréne

Etiketter: ,

söndag 3 juni 2012

Vart är vädret på väg??

Hej alla vänner!
Ja vart är vädret på väg? Har idag haft starka funderingar på att ta på mig långkalsonger hihi!! Min rygg har sagt upp sig för att det är så kallt, den tål inte riktigt kyla å värme i snabba kast! Så nu går jag som en annan antik pjäs här hemma ;);)!
 Fast, ja ni som känner mig vet nog att jag inte kan vara stilla...... så i den värsta stormen i går lördag satte jag å mannen upp denna paviljong vid stugan som ska hyras ut.... kan dock rekommendera er att inte syssla med sådana saker i stormbyar *ler* men upp kom den å ryggen sa egentligen nej, jaja får ju skylla mig själv!
 Har idag taget det lite lugnare å samlat ihop en hel låda med loppisgrejer, fy sjuttan vad man samlar på sig, så här åkte både det ena å andra med till min lilla bod!
 Denna kruka har jag nog visat förr men passade på att sätta dit en blomdekoration som jag gjutit med hjärta på å en liten nyckelpiga. Den lilla nyckelpigan är då inte gjuten men det piggar upp med lite sådana saker!
Hittade en väldigt rostig spann, när jag har letat egenom alla skrymslen å vrår på "Smultronstället" och en pelagonia fick äran att sättas i spannen å pryder nu vår altan!

Här försöker sig solen på ett genombrott men det blåser isande vindar å är kallt som bara den!
Ja sedan har jag gjutit några rabarberblad å några vattenbad men nu ska ni få min uppmärksamhet, ska kolla runt hos er och se vad ni har för er!

Vill oxå passa på att hälsa nya bloggare välkommna till mig, hoppas ni tycker om bloggen och vill följa mig och se vad jag gör!

Kram Iréne

Etiketter: , ,