lördag 28 juli 2012

Den årliga MC turen!

Hej alla vänner!
Har varit på den årliga MC turen med mannen, syster å svåger! det var femte året som vi träffas med våra MC å tar en tur, vi allternerar å denna gången var det hos syster C vi träffades å besökte några av Bohusläns pärlor!
 Som ni ser hade gärna lilla Ztella följt med, bäst att vakta så de inte åker ifrån mig....! men hon har det så bra hos Sarah när vi är borta!
 Vi åker en tur som är lite hemlig å denna dag tog det oss till Klädesholmen, där vi åt en lunch på "Kylen" satt nästan i vattnet! Såg platser som Skärhamn, Rönnäng (tror det hete så...) åkte över Tjörnbron, färjade någonstans....
 Vädret var kanon, härligt när man åkte men sååå varmt med alla kläder när man stog stilla!
 Här stog vi på någon bro å kollade ut över havet med alla segelbåtar och motorbåtar!
 Kvällen avslutades med denna vy från systern å svågerns ställe vid Rotviksbro!
Här äter vi gott å dricker goda viner! Kvällen blev sen men det är ju så det ska vara när man träffas. Övernattning å sedan frukost, lite bad å fika innan vi åker hem!

Här hos oss har vi haft en kanonvecka med fint väder, så jag har tillbringat de flesta dagarna på "Smultronstället" när vi inte har åkt MC förstås! Nu mulnar det på här, det är ju utlovat ca 35 mm regn idag...... men vi hoppas på fint väder i morg söndag då vi ska åka till Liseberg å höra våran måg Niklas Andersson sjunga på Evert Taube scenen!

Ha en fortsatt fin helg alla goa å tack för alla fina kommentarer jag får av er! Kram Iréne

Etiketter: , , ,

lördag 21 juli 2012

Egentid eller Egen tid.....!?

Hej alla vänner!
Jag har haft lite Egentid... eller var det Egen tid?! Ja det kan man undra... för mig har dessa ord två betydelser!
Egentid är något ovanligt, nytt, spännande jag ska göra, som jag kanske inte gjort förut, där jag är ensam å få rå om mig själv! Som presentkortet jag fick på Mors dag till en ansikts manikyr!
 Så skön behandling jag fick, något helt nytt för mig, Linnea som gav mig denna behandling sa efteråt att mitt ansikte var 10 år yngre.... så jag beställde ny tid med en gång.... för det måste väl innebära att nästa gång blir jag ytterligare 10 år yngre!!?? *ler* Kännde mig som en Ros i ansiktet efteråt, slät och luktade så gott av alla krämer!
 Egen tid.... ja det har jag jämnt, när jag är i gjutarboden, är med barnbarn å går på loppis m.m! Egen tid då umgås jag med någon, har roligt, handlar, kollar runt, gjuter saker! Här kommer jag då in på loppis, fick ta mig en tur en dag, nu för tiden letar jag med mina betongögon när jag är ute å se jag hittade alla dessa fat, bara att vända på dom å kolla så de har mönster i botten....
 ..... å så blir de så här med betong på!
 Men hittade även denna jättesöta bricka, broderad, nu hänger den på väggen på "Smultronstället"!
Detta var den första fågelbadet jag gjorde på kursen jag gick, äntligen har den kommit fram på gräsmattan!

Har tillbringat fredagen å halva lördagen på "Smultronstället" å bara varit, har haft både Egentid och Egen tid där!

Vi har haft det lite ledsamt i stallet här, en av hästarna som var uppstallde här springer nu på de gröna ängarna, han var 22 år och dålig i sina ben, så Chivas fick sluta sina dagar i fredags, en otrolig häst, har varit hos oss i 10 år, först som yngsta dotterns hopphäst å sedan som F dressyrhäst, ja Chivas du är saknad av oss alla!

Nu ska jag snart åka tillbaka till "Smultronstället" å se om resenärerna från Rom kommit hem, ska bli spännande att höra från deras resa!

Ha en fin helg alla! Kram Iréne

Etiketter: , , ,

tisdag 17 juli 2012

OJ vad hände......

Hej alla vänner!
Ja vad hände.... lusten att skriva tog liksom slut för några veckor sedan! Kändes som att jag aldrig hade något nytt att skriva om, så då tog jag semester från bloggen!
Men nu är jag tillbaka igen och här kommer lite bilder från vad jag gjort under tiden!
 Fiskat på "Smultronstället" med mina fina killar! Om det nappade? Nix, men killarna tyckte det var kul ändå!
 Inte behöver man leksaker för att bygga torn.... stövlar å skor går oxå bra!
 Emellanåt har vi haft fint väder, njutit vid sjön, tagit en å annan MC tur på kvällarna!
 Men för det mesta har det sett ut så här......!
 Jag har gjutit lite nya saker, öppnat min Bod, är faktiskt förvånnad om att folk hittar ut till mig! Riktigt kul med alla som kommer!
 Fiskat kräftor i Hjälmaren och haft kräftskiva med goda vänner!
Suttit vid slussarna i Sjötorp utanför Mariestad å sett massa finna båtar och ätit en go lunch!
Och tar emot gäster till "lilla stugan" en del älskar den några älskar den mindre..... funderar på om gäster tror att man kan fixa olika sänger till varje individ, ja typ sådan man har hemma!? För mig är det så att hyr jag en stuga, så är det de möbler som står där... är sängen för hård... ja vad ska jag göra åt det, nästa tycker den är perfekt! Nix sluta klaga nu, Iréne *ler*


Denna vecka är jag husvakt på två ställen, älsta å yngsta döttrarna är bortresta, en i Rom å en i Arboga/Stockholm, så idag tar jag mig en tur till Trollhättan.... får då se om jag hittar till lägenheten, eftersom L har flyttat å jag har bara varit där  en gång....!

Njut nu av ledighet och sol ( vi har då sol här)! Kram Iréne

Etiketter: , , , , ,

tisdag 3 juli 2012

Boktips!

Hej alla vänner!
Juli månad och för en gångs skull sol å fint väder! Tänk vad man mår bra av solen, allt blir så mycket roligare! Jag är som kanske de fleste vet en riktig bokmal, älskar att läsa böcker, har bortåt 350 böcker i bokhyllan! Här kommer jag med lite tips för lata dagar!
 Denna bok skulle ligga på "Smultronstället" å läsas där men en sådan gripande och vedervärdig( står för gerillan) bok, fick följa med hem å nästan sträklästes! Ingrid B blev ju kidnappad av FARC-gerillan 2002 och hölls sedan som fånge i 6,5 år i Amazonas djungel! Att en människa orkar å klara av dessa åren i djungeln och sedan komma tillbaka! Kan varmt rekommenderas att läsas!
 Nora Roberts böcker älskar jag.... denna ligger på tur, när mannen i huset har läst den! Handlar om en tjej som är med å bekämpar svårsläckta skogsbränder i Montanas bergsområden, lite romantik, någon som ger henne skulden för att en av killarna i teamet omkom i lågorna av en brand, ja vem vill henne ont!
 " Husbibeln" fått mycket tips å ideer från denna bok!
Denna bok är en sann berättelse, Debra kidnappades å hölls fången i 5 dygn, våldtogs upprepade gånger av en narkotikaberonde vettvilling, det hon inte vet är att hennes man mördades av samme person innan han tog henne tillfånga! Gripande öde!
Att jag gillar de kungliga, kryper jag inte under stolen med, så denna bok är helt unik med alla bilder från 4 generationer Bernadott!

Ja idag har jag hjälpt till att flyttat ungdjur till en ny beteshage, allt avlöpte väl, som det då ibland  inte gör! Klippt gräs å gjutit lite betong, sådant som är beställt!
Min öppningshelg regnade bort, några tappra tog sig ut till mig men nu så har jag öppet hela fredagen! Sol då vill jag ha....!

Hoppas ni alla har det gott! Kram Iréne