söndag 30 december 2012

Året 2012!

Hej alla vänner!
Så har julen passerat förbi och som ni ser så kom tomten till oss men det var med nöd å näppe får jag säga..... inte i mormors vildaste fantasi hade jag trott att vi behövde en tomte här..... men Gabriel sa att han kunde vänta en stund till med att dela ut julklapparna så tomten hann komma..... ja vad göra, tur man har grannar på nära håll å massa bomull!!! Så allt blev frid å fröjd tillslut!
 Ja sedan så åkte vi till Arboga å Trosa för både en andra å tredje julafton! På så sätt så får man ju masssssa julklappar!!!
 Så här på årets sista dag ska man väl göra en återblick av 2012, ja för mig har ju det mesta kretsat först runt tjänstledighet och sedan att jag beslutade mig för att sluta mitt jobb som pers.ass, något som jag absolut inte ångrar!
 Jag öppnade min lilla bod med betong under sommaren, lite på försök, som slog ut så där, den återkommer kanske i en annan tappning under 2013......!  Jag hyrde ut några småstugor, fick både ris å ros av de som kom, någon åkte hem tidigare för det fanns ingen TV.... och någon skulle vilja bo där jämnt! Tror jag hoppar av det där med stuguthyrning!
 I stort sett så regnade väl sommaren bort här hos oss, inte många soliga dagar fick vi! Midsommar med nära å kära firade vi som vanligt på "Smultronstället", vi firade en 60 åring med att åka å fiska kräftor och ha kräftskiva i Arboga! En av höjdpunkterna var ju Bloggträffen på Bossgården, där jag lärde känna många av er alla bloggare, så trevligt vi hade tillsammans!
Den årliga MC turen med syster å svåger fick vi även till i år, åkte runt i vackra Bohuslän och i ett av de få dagar med fint väder!  Även den sedvanliga skidresan till Klövsjö hans med i Mars, där alla barn med familjer infinner sig under en vecka! Mina tre härliga barnbarn Gabriel, Elias och Vilgot har blivit ett år äldre, tur det!!! Ett bonusbarnbarn har jag fått! Några av barnen har flyttat, någon har bytt jobb, någon har börjat att studera, någon ska börja studera, och jag har vilda planer på saker nästa år, genomför jag detta ska ni få följa med på resan!! 
 
Nu önskar jag er alla ett GOTT NYTT ÅR!
Kram Iréne

Etiketter: , , , ,

torsdag 20 december 2012

GOD JUL!

Hej alla vänner!
Nu är det inte många dagar kvar innan tomten kommer!!!
Å jag är dålig på att blogga, hinner inte å så fattas det lite inspiration, händer inget utöver det vardagliga! Vi har nästan ingen snö, nästan + grader och alldeles vindstilla, jag har ingen stress inför julen, det är klart nästan allt, lite mat som ska göras under helgen!
 Vi har haft "julbord" här hemma för våra anställda, då pyntade jag färdigt med alla tomtarna! Maten beställde jag från Alsin Deli här i Mellerud, "görgo"! Jansson var helt underbar!
Har sedan även avnjutet ett julbord på Kroppefjälls Hotell med de äldre i familjen, oxå helt underbar mat, vilket godisbord de hade.... ojoj!!
 Idag bakade jag Biscotti med saffran, blev jättegoda, lagom hårda, så lådan här över får jag gömma..... annars finns nog inga kvar till julafton!
 En liten grupp hyacinter å så en tomte givetvis! Det är andra omgången hyacinter som står här.
Här är en av alla tomtar jag har, han är väl go?!
 
Vi kommer till att vara hemma på julafton med 2 av barnen och 2 barnbarn + min mamma, sedan åker vi till Arboga och Trosa på några dagar, lite ledighet skadar ju inte!
 
Nu önskar jag er alla goa vänner en riktig GOD JUL och att tomten kommer till er alla, tänk va duktig han är som hinner med alla snälla under julafton ;);)!
 
Kram Iréne

Etiketter: , , ,

måndag 10 december 2012

Lägesrapport!!!

Hej alla vänner!
Oj vad tiden springer iväg! Hihi undrar hur jag klarade att jobba utanför hemmet... fast då prioterade man nog på ett annat sätt och det man inte hann fick man göra senare!
Har under helgen haft våra småkillar här och då är det ett måste när snön ligger att åka pulka efter fyrahjulingen med morfar!
 Snö har vi fast inte så mycket, har klarat oss från större snöstormar, som jag förstår att några av er har haft besök av! Idag lite blåst å ca -4, så vädret är ganska behagligt.... fast jag skulle vilja ha lite mera snö faktiskt!! *ler*
 Vi grejade med inomhusaktiviteter oxå, bl.a så letade vi upp ett spel "Busungar" från nästan forntiden det har nog minst 20 år på nacken! Det fattades en del saker men med egen fantasi å vilja så spelades det hej vilt! Elias (han på bordet) vann äpplen stort till att börja med.... när sedan arga gubben å hunden kom och tog tillbaka..... då hade Elias gjort sitt och skulle inte vara med.....!! 
 Här över köksbordet har det hängt i ca 34 år en stor lampa i furu, snygg på sin tid... men nu har jag kommit till skott å köpt en söt liten mindre och vilket ljus vi fick i köket när mannen fick upp den! Känndes som hela rummet blev större!
 Har målat klart en liten hylla som nu sitter uppe på väggen, under står en litet skåp, hihi missade det, var fokuserad på hyllan hela tiden, kommer en helhetsbild senare!
Hittade en så söt fotogenlampa på Tradera, la ett bud och glömde allt ihopa, tills jag fick ett mail att den var min, ibland har man tur!
 
Har haft en "städarvecka" inte inne hos mig... utan i personalrum och duschutrymme i ladugården, rensat, kastat, torkat, tvättat gardiner.... behövdes då verkligen! Nu tar jag över den sysslan själv efter denna rengöring, då får jag som jag vill rent å fräscht ;);)!!
 
Ha nu en fin vecka alla goa vänner där ute, hoppas ni får fint väder och att julstöket går som en dans! Kram Iréne

lördag 1 december 2012

Ljus i vårt hus!

Hej alla vänner!
Ja så här i adventstider, så har alla mina ljusstakar kommit upp! Det tar sin lilla tid å få fram dom, de är ju ca 35 st till antalet! De lyser verkligen upp den mörka tiden! Idag har vi haft så härligt väder, kallt -5, solsken å små snöflingor har dalat ner under dagen!
 Måste bara visa denna fina möbel som jag hittade hos Susanne på Vassviken, alltså det gick inte att motstå....., svart bord å vita stolar, en funderare på vart jag kunde ställa den och va som fick stryka på foten, men den hamnade i mitt "bibliotek" ett större bord kom bort ( får flytta till mitt syrum) lagom slitet är bordet och bara att flytta in!
 Underbart tyg på stolarna, som matschar bordets färg! Så nöjd med mitt köp!
 Jag har varit en tur till Arboga igen å hjälpt dottern några dagar, nu ska det då bli operation om 4-6 veckor! Skönt att kunna se en ljusning på allt med diskbråket! Hihi.. Lille Vilgot är en riktig pajas..... här i mammas stora stövlar, han har börjat att gå så nu är han på upptäcksfärd hela tiden!
 Men det bästa av allt är att jag inhandlat alla julklappar...... jag å yngsta dottern har varit iväg å gått en hel dag i Trollhättan men nu är allt klart! Ganska lätt i år för alla visste vad de önskade sig,sedan är de flesta inslagna oxå!
Någon gång i veckan så plingar det till i min telefon å jag får ett sms från Gabriel (älsta barnbarnet) så kul att läsa, lite fel här å där, punkten kommer inte riktigt där den ska vara, stor bokstavs glöms men vad gör väl det när det står * mormor jag älskar dig puss*!
 
Ja nu så här i adventstider så har jag bakat en plåt med lussebullar till er ALLA varsegod att smaka och hoppas ni får en fin helg! Kram Iréne
 


Etiketter: , , , ,