måndag 29 april 2013

Sakta men säkert!!

Hej alla vänner!
Ett litet livstecken från mig!  Ryggen har sagt sitt, så nu går jag omkring som en krumen "kärring" ! Vårvädret är förrädiskt för min rygg, blir kall och så gör man någon konstig rörelse! Ska denna vecka till en sjukgymnast!
 Renoveringen fortsätter dock som planerat (tur det) så blästrarna har varit här, en dag tog det att blåsa sand i huset!!
 Här kommer lite förre och efterbilder! På bilden över har jag precis dragit bort tapeter...
 ..... så här ser det ut nu! Kakelugnen är så fin, den ska få vara sådan! Detta rum ska bli själva café rummet!
 Ovanför en bild på köket, det var egentligen kök och ett rum här men när vi började riva så såg vi att väggen mellan var ditsatt så då rev vi den och fick ett större rum!

Och så här ser det ut nu! Det är ett lager med sand på golvet som nu ska skyfflas ut...dock inte min uppgift *ler* 
Eldstaden ska bara bättras lite och ska få vara som den är också! 
Lantligt Anno 1785 ska ge en " wow känsla" att komma in i!

Nu ska jag ta mig till min hårfrisörska och få lite färg i håret, prata en massa strunt och ha en skön stund!
Ha en fin start på veckan! Kram Iréne

ps: ni som har FB så finns jag där sök på  Lantligt Anno 1785! ds

Etiketter: ,

tisdag 23 april 2013

Jag visste det.......

Hej alla goa vänner!
Nu undrar ni säkert vad det var jag visste...... jo i fjol så lovade jag dyrt och heligt att aldrig sätta fröer, hmmmmmm
 ..... ja ni ser! Här står de, blir ibland så trött på mig själv men nu sticker de då upp både tagetes och luktärtor! Ifjol så kom det inte upp något av värde men i år byte jag fönster, så det hjälpte kanske!
 Har även gjutit lite saker, en del misslyckades men de flesta blev väl OK! Denna tavla här ovanför blev för en gångs skull bra, har inte lyckats med den förr!
 Här är lite mera betong, hihi alla som kommer in och kollar i Flygen kommer med sååå goda idéer, nu gäller det en trappa som min väninna sa att där ska dina betongsaker stå! Jag tar emot alla förslag!
I söndags åkte jag och väninnan upp till Susanne på Vassvikens Antik och loppis och vad stod inte där.... jo detta så fina Gnistskydd, det var ju bara mitt!
Till torsdagen ska jag ut å träffa en kompis i Uddevalla, ja vi lärde känna varandra utan och innan under en bilresa från Falköping till Vikbolandet en helg i Maj förra året! Vi skulle till Viola på bloggträff och under 4 timmar så hinner man prata mycket! Marianne har efter detta gått igenom en resa utan dess like, jag har bett henne ha en ros i knapphållet!! Läs gärna hennes blogg www.elsamariannes.blogspot.se
ska bli så kul att träffas!
Tack för era kommentarer om mitt namn, så härligt att läsa allt från er!
Kram Iréne

Etiketter: , ,

torsdag 18 april 2013

Lantligt Anno 1785!

Hej alla vänner!
Japp så var namnet äntligen klart.... tog lite tid för Bolagsverket ville inte som jag!!
Sökte först på Skifferboden men ett enda namn i Västra Götalands län hade skiffer med i sitt namn och bedrev ungefär lika som jag ska göra! Så där blev det stopp, och då får man en blockout haha kom inte på något vi funderade å funderade och till slut så kom jag på att boden är ju byggd 1785 och så la vi till Lantligt Anno 1785! Så nu finns jag!!
 Kortet här under är så otroligt intet sägande... var ute å gick en dag med kameran (för en gångs skull) då flög några Kanada Gäss upp fram för mig jag lyfte kameran å tryckte, så prickarna ni ser är fåglar och resten himmel! 
 Minna gamla trädgårds möbler som jag skulle kasta på tippen, inte var de fagra...
 ...men med lite färg så ser de då bättre ut, de kommer säkert till stor användning under sommaren!
Har även kommit igång med lite betong gjutning, har samlat på mig många olika formar under vintern, så igår var jag tvungen att prova några! Bilder kommer!
Här har vi full storm, vet knappt om jag vågar mig ut å ta in hästarna om en stund!
Jag har även gjort de första beställningarna till affären idag, lite läskigt men ändå en skön känsla!
Ha nu en fin kväll alla goa vänner! Kram Iréne

Etiketter: , ,

måndag 15 april 2013

En guldgruva och en eländig förkylning!

Hej alla vänner!
Vi kan ju börja med förkylningen som då drabbade mig oxå, inte så mycket som hos "mannen i huset" men man blir ju väldigt vissen i hela kroppen även om det bara är en liten förkylning! Och i lördags skulle jag ha små (stora) pojkarna här med ont i halsen och hosta hämtade jag dom under e.m men stora som de är så reder de sig mycket själv!
Sedan kan vi ju ta snön..... så här såg det ut innan vi fick ca 10 cm snö fredagen... orkade inte ens ta bilder på eländet som kom ner! Men det försvann väldigt fort! 
 Och så tar vi "Guldgruvan"  fast detta bord är inte därifrån, köpt på ett loppis, det som mannen i huset fick hämta när jag storhandlade på loppisen i Arena Vänersborg *ler*! Nix denna guldgruva ligger på grannstället, ja tänk vad man vet lite om folk! Grannen kom och frågade om jag ville kolla på vinden, de skulle flytta... åkte ditt och wow vad saker, en del gammalt en del nytt en del trasigt och en del i "ihop plocknings stadiet" fast det hoppade jag över, såg verkligen risigt ut! Alltså bara att plocka ut vad jag ville ha, 6 st ekstolar bara att klä om, 1 större bord och 1 mindre bord, borden bara att hämta och ställa in! 1 mindre avlastningsbord som ska målas. 
Jag tackar å tar emot! Ska försöka mig på att hämta lite idag, bl.a stolarna så jag kan börja klä om är väl ett lagom arbete när man är förkyld!!
Nu är jag kaffesugen men konstigt det smakar inget vidare när man är förkyld!
Ett stort tack till er alla som tror på min idé om Boden och alla goa kommentarer jag får! 
I nästa inlägg ska jag berätta om namnet..... det var inte lätt, Bolagsverket ville inte riktigt min linje!
Ha en fin dag! Kram Iréne

Etiketter: ,

måndag 8 april 2013

Pretty Women och loppis!

Hej alla vänner!
Har under helgen varit lite kulturell......
 ...har varit och sett Showskolans uppsättning av Pretty Women, på Kulturbruket här i Mellerud, ja jag bara njöt, så bra, vilket gäng! Killen som spelade "Edward" var bara 16 år men vilken röst, ja man bara rös när han sjöng " When a man loves a wommen"!  
 Söndagen tillbringade jag på en stor loppis i Vänersborg på den berömda ;) arenan! Förutsättning var att - jag ska inget handla..... hm. Hade med mig dottern och en väninna och de började prata på kakburkar till mitt café.... förstår inte riktigt det!!!! 
 Men...ja vad tror ni, ja ni ser två olika eller 4 kan man ju säga hihi och fler blev det, den dyraste kostade 100 kr å billigast 20 kr!
 En söt bricka slank med oxå, ska ju ha olika brickor i caféet!
Enligt väninna skulle jag köpa sådana här söta flaskor å ha i fönstren, jaja 2 blev det! Undrar om de manipulerade mig på något sätt......;)!!
Tog tid den där loppisen, så jag fick skicka mannen i huset och hämta 2 bord som jag inhandlat på ett annat loppis, de skulle hämtas innan 16 på söndag, en förkyld man fick kliva upp från soffan och åka iväg, nu ligger han helt pall, feber och riktigt tätt och snuvig...kan väl aldrig bero på färden igår, väl??!  Så nu har jag inhandlat alla medikament jag hittade till älsklingen, bara jag nu klarar mig!!!
Tack för alla goa kommentarer jag får från er, hoppas att jag får se några av er här under sommaren!
Kram Iréne

Etiketter: , , ,

tisdag 2 april 2013

Nu köööör vi!

Hej alla vänner!
Ja så var Påsken över, under två dagar åt jag konstant:) resten jobbade jag ihärdigt!
Först så vill jag berätta att vi fått JA på renoveringen, så nu är fönster beställda och blästrarna kommer inom kort! Sedan är det ju min tur med allt, beställa varor, öppna konton, namn, kyldisk och kaffemaskin ska fixas!! 
 Så efter att vi ätit i två dagar, så tog vi vid här, syrenhäcken fick sig en omgång, lilla Boden ligger till vänster precis utanför bilden! Mannen i huset sågade, högg och körde bort, jag krattade och där emellan rev jag tapeter i Boden. Rigmor med bloggen Paradiset Bergamon tipsade om att spara tapeter och göra en tavla av dessa, så nu Rigmor ligger det en hög med tapeter här å väntar ;)! Vilka fantastiska tapeter jag hittade, minst tre lager i varje rum och små söta bårder upptill!
På påskafton var vi på lunch hos dessa två juveler, ett stort påskägg utan godis fick de, kläder och pengar är bättre! Här spelar de något dataspel, mormor är ju inte så insatt i detta men ser ni den lilla mojängen på golvet mellan pojkarna, sätter man olika figurer där.... så hux flux är de på TV och man kan spela med dom, ja någon sladd finns nog säkert där emellan *ler*
Denna utemöbel fick vi bröllopspresent, har hängt med i 36 år, många olika färger har den haft, sne och rostig, tänkte slänga..... men kom på att jag behöver ju sådana möbler nu, så här har skrapats rost, målats med rostfärg och inhandlats ny färg, denna gången i en grön nyans!
Precis innan Påsk kom ett stort paket, jag vann en tävling om att gissa rätt på ett ägg, vad det var för djur som lagt det, inte för att jag gissade rätt och ingen annan heller så jag hade turen att bli dragen! Oj vad fina saker jag fick från Kathas kortmakeri, Tusen Tack vännen!
Sist men inte minst så blommar dessa underbara blommor i söderväggen här hemma!  Och i går kväll när jag gick ut å skulle kvällsfodra hästarna, så kändes som riktig VÅR i luften, inte kallt (just då) fåglarna kvittrade och jag stod bara å njöt!
Nix bäst att sätta igång med alla saker! Kram Iréne

Etiketter: , , , ,