söndag 26 maj 2013

Fortsättning renovering och målning!

Hej alla vänner!
Hoppas ni alla har en fin mors dag! Jag fick frukost på sängen och mina älsklingsblommor, liljekonvalj, när barnen var små så var de alltid med och plockade dessa blommor på morgonen till lilla mamma (jag), så i ca 30 år har jag alltid fått en bukett av dessa blommor på mors dag!
 Annars är allt som vanligt, jag målar trädgårdsmöbler, skriver lite text på några!
 Kanske gör det någon glad att läsa dessa ord! 
 Fönstren är klara på utsidan, insidan ska klaras av under veckan och så en bänk till mig och en dörr, ja sedan är nog snickarna klara! Elektrikern har börjat, nu hänger det på mannen i huset och gräva så strömmen kommer fram till lilla Boden!
 När man kommer in precis vid dörren så var golvet väldigt mycket sönder, så vi fick ta bort det, så vi tog vad som fanns till hands och la stora skifferplattor som vi gjöt fast, den största vägde ca 400 kg! Ska försöka att börja skrapa de stora gula dörrarna och måla dom under veckan, de får  eller måste ha den gula herrgårdsfärgen!
Mitt körsbärsträd blommar för fullt, så fint, allt är så skirt ute nu, grönskan är så härlig!
Nu inväntar jag Gabbe och Elias om en stund, de är hos sin farfar och han ska köra hit dom och så inväntar vi mamma Linda!

Ha nu en fin söndag och kommande vecka alla härliga vänner! Kram Iréne

Etiketter: , ,

söndag 19 maj 2013

Nu rör det på sig och kosläpp!

Hej alla vänner!
Hopas ni har haft en fin Pingst!? Här har det varit sol och BLÅST!  Lika mycket som jag ogillar ormar så ogillar jag blåst, Dottern S undrade om jag frös när jag klippte gräs...jag hade nämligen vinterjacka å mössa på mig *ler*!
 Men det händer andra saker oxå, fönstren är på plats och nu på måndag kommer elektrikern, så de håller nog deadlinen, klart till 1 Juni! För den 3 juni börjar mina varor trilla in, å vad jag längtar!!
 Sådana här dörrar finns det flera av, vi har blästrat dom och i lördags var snickaren här å vi kollade upp lite olika saker hur jag vill ha det, så dessa dörrar kommer till att användas, några till just dörrar men på ett annat sätt och några till något helt annat! Ja ni får se när det är klart!
 Vi har även haft kosläpp under lördagen, vänner, grannar och kompisar var här å tittade när de ystra korna sprang ut, lite mäktigt att se ca 200 kor på detta sätt, även om de går lösa i ladugården hela året så är det allt något vist att få komma ut!
 Pingsten hos oss har mest innehållit arbete, de vårbrukar för fullt, fast att jag är uppvuxen och lever nu med jordbruk så inte skulle då jag kunna klara av detta ekipage med traktor å harv, skönt att bara kunna se på!!
Blommor börjar blomma, det har gått med kanon fart, på bara en vecka har de blivit så här stora, härligt att se!
Idag söndag har jag tagit det lugnt..... bara klippt gräs i 1 tim, fixat åt hästarna, pysslat i växthuset och tvättat 1 maskin med tvätt!!
Nu inväntar jag guldmatchen i hockyn i kväll, det blir väl som vanligt....går det dåligt för Sverige så stänger jag av!
Ha nu en fin början av veckan alla ni goa vänner, är så rik som har er över hela Sverige och på lite andra platser!   Kram Iréne

Etiketter: , , , , ,

torsdag 16 maj 2013

Ny familjemedlem!

Hej alla vänner!
Vi har fått en ny medlem i familjen, Alfons har flyttat in! Har varit här i 1 vecka och mår nog ganska bra! Alfons är egentligen Gabriel och Elias katt men pojkarnas mamma har träffat en ny man och han är allergisk mot katter, så detta var den bästa lösningen, nu får de ju träffa honom ändå!
 Lovade ju att visa stolsitsarna som jag har klätt om, tyget med pianot är inhandlat på Tradera även det gröna bakom!
 Nu lite förre och efterbilder från lilla Boden, så här såg eldstaden ut innan en av killarna som jobbar här tog sig ann den.....
 ..... och så här när det är nästan klart! det är en stor skifferplatta som ligger överst, den ska "målas" med ett lack för att få fram den speciella färgen som skiffer har, blåsvart!
 Vi har efter lite letande fått fram att flygen användes till drängar eller pigor att bo i och så var den tvättstuga, eldstaden har aldrig haft någon vedspis utan man eldade öppet i den! 
Rummet där tvättstugan har varit är väldigt speciellt, bilder kommer!
Just nu håller jag på att måla mera trädgårdsmöbler, i rött och ljusgrått! 
Tv har pajat....så nu måste jag lära mig både en ny TV och en ny telefon, haha jag som är så oteknisk! 

En liten konversation mellan mormor och Elias när de var här under helgen:
Mormor vaknar av att Elias sitter ovanpå Gabbe och försöker väcka honom.... säger väl lite irriterar - men vad gör du, inte ska du väcka Gabbe, gå och lägg dig..... Elias hoppar tillbaka till sängen, drar täcket över huvudet en liten stund...tittar fram å säger
- mormor du snarkar faktiskt!!!!!

Ha nu en fin helg alla! Kram Iréne

Etiketter: , , , ,

lördag 11 maj 2013

Summering av veckan!

Hej alla vänner!
Här kommer en summering av min vecka! Börjar med vackra Hjälmaren, har ju varit några dagar hos lille Vilgot med familj! 
 Tog oss en promenad ner till sjön i härligt vårväder, Vilgot somnade i kärran och tur var väl det....
 .... för när jag hade tagit denna bild på alla blommor så prasslade det till, trodde först att det var en groda..... men icke en orm ringlade iväg ( ormar är något av det värsta jag vet) tänkte ta nu ett kort på den.... men då vänder den huvudet mot mig ca 1 m ifrån där jag står och reser upp huvudet å väser.... ja jag tog kärra och lilla hunden där ifrån illa kvickt! 
 Roligare saker grejade vi med på kvällen istället för otrevliga ormar, pappa Tobbe kom hem med sand till sandlådan! Vi (eller de) skottade av all sand, Vilgot var behjälplig hela tiden *ler* man kan väl säga som så att gräsmattan blev sand dressad oxå!!!
 Sedan "bakade" vi tårtor hela kvällen! Är så härligt att höra alla nya ord som ploppar upp ur munnen på Vilgot hela tiden!
 Väl hemma hos mig igen, intog jag lite tid i gjutar verkstaden, och gjorde färdigt lite ljusstakar!
 Här har jag målat med en schablon som mall!  Ja sedan har dagarna bara försvunnit.... gräsmattan har fått första putsningen, vi har haft ömsom sol och regn fast ganska varmt ändå! Har även hämtat hem möblerna från vinden som jag fick, 6 stolar och 2 bord, lagt om dynorna på stolarna, de visar jag i nästa inlägg!
Idag inväntar jag de "stora" killarna, de kommer under eftermiddagen och ska sova över! Innan dess ska jag klippa färdigt lite mera gräsmatta, jag har ju en del att fara över, tar ca 3-4 timmar varje gång! 

Nu ska jag "besöka" er alla härliga bloggvänner och se vad ni håller på med!
Ha en skön helg alla!   Kram Iréne

Etiketter: , , ,

söndag 5 maj 2013

Miljöombyte!

Hej alla vänner!
Ett litet och kort inlägg!
Jag reser bort på några dagar, passar på med lugnet förre stormen!
Tar en tur upp till Vilgot i Arboga. Så nu ska jag packa och försöka få med mig "mannen i huset" eller rättare sagt hitta honom på något gärde!
Kram Iréne

Etiketter: ,

torsdag 2 maj 2013

Det värsta jag vet.....

Hej alla vänner!
Det värsta jag vet...frånsett oärliga människor och människor som grinar för att få vad de vill....
så är det BLÅST!  Jag kan ta regn, hagel, snö och jättevarmt men denna blåst, alltså det bara snurrar i huvudet (mer än vanligt) på mig när jag är ute och det blåser, och då bor jag som sagt lite högt och öppet!! Slut på klagandet *ler*
 Här kommer mina första rabarberblad till betong gjutningen, ja inte är de stora men så härligt att se, nu är det väl Vår!
 Hos oss kallas denna blomma för " Pärlgosse" varför vet jag inte men väldigt söt är den!
 Några stånd utefter en skyddad vägg står dessa skönheter, några lite utslagna andra i knopp!
 Har tillbringat lite tid i betong verkstaden, har samlat på mig formar under vintern, några små söta fåglar som kan användas till fågelbaden och lite ljusstakar!
 Ett hjärta som jag klistrat på en bild, lite söt de oxå!
Och i Boden har all blästrings grus sopats ut och nu inväntas snickaren! 
Detta beslag sitter på en av dörrarna, tycker det är så läckert, gammalt, slitet och rostigt!
Idag har jag planterat om mina frön i större krukor, oj vad de har växt...måste bero på att de fick ett nytt fönster att stå i..... *ler*

I morgon ska jag å äldsta dottern åka och kolla på lite saker, ska bege mig till PB homes showrum som det så fint heter. PB home ligger i Trollhättan så det är ju nästan ett måste att åka ditt!

Nu måste jag nog gå ut i blåsten, hästar vill in, tror jag tar mössa på mig!!!
Kram Iréne

Etiketter: ,