fredag 17 februari 2012

En liten Nostalgi tripp!

Hej alla bloggvänner!
När min Far gick bort förra året och vi plockade ur deras hus, så hittade vi massa av kort, en del ville Mor behålla, några slängdes och jag och syster yster tog några, mina stoppade jag i en påse, la i ett skåp här hemma och tänkte att de ska jag se på när tiden faller på! Nu kom tiden *ler* när snuvan rinner och hostan rister, då tog jag fram påsen! Så häng med på en liten tripp från min Farmor å Farfar!

 Farmor Linnea 1908-1995, en så go gumma, alltid en hjälpande hand från henne! Mellan åren 1926-1948 födde hon 10 barn, 5 pojkar å 5 flickor, när yngsta barnet föddes var hon redan faster! Tänk att allt som hon gjort har hon gjort för hand, inga maskiner till hjälp, fostrat 10 barn, bondmora var hon och då fick man även ta ett tag i ladugården!
 Farfar Rikard 1892-1972, en man med pondus, rökte cigar och drack en whisky varje kväll! Det var 16 år emellan farmor å farfar, Rikard hann med att bo i USA innan han kom hem och övertog föräldrargården å Linnea kom dit som piga, å så uppstog ljuv musik! Lite sträng, man hade vis respekt för Farfar!  Alltid tid för barn å barnbarn och sin hobby, som var bi!
 Min far var äldst i syskonskaran, här med mig som mycket liten!
 Här en bild på min far å mor och jag som treåring! Min far fortsatte som jordbrukare, den ende av alla syskonen! Nu finns 7 st av syskonen kvar och alla har kontakt med varandra, försöker att träffas en gång varje år. Vi är 20 kusiner som då ses mindre, tyvärr!
 Här en bild på väg till Elmia i Jönköping, utställning för jordbrukare. Farmor sitter och farfar står upp och längds ner i höger hörna ser ni mig, syrrans huvud sticker upp oxå *ler*. Kan vara i början av 60-talet!

Det här diplomet fick min farmor 1952, för Gagnad Husmodersgärning och det var hon väl värd, tycker jag!

Ja min förkylning fortsätter, nu rinner näsan och tröttheten finns där, känner absolut inte för att göra något.... å jag som ska jobba helg!!!

Solen lyser, vindstilla och på 0:an ute, härligt väder, tog en liten promenad med Ztella, njöt!

Ha nu en skön helg alla goa vänner där ute i Sverige! Kram Iréne
Etiketter: ,

8 kommentarer:

Klockan 17 februari 2012 04:48 , Blogger Vardag och flärd sa...

Är det riktigt bra att du ska jobba i helgen när du fortfarande inte är frisk?
Så roligt med alla gamla kort och minnen från dina föräldrar och farföräldrar, var rädd om dem, men det vet jag ju att du är. Jag fick en portfölj av mamma med många minnen från pappa och farfar och det är så värdefullt och tittar mycket där med barnen.
Krya nu på dig så du får en fin helg!
Kram Eva

 
Klockan 17 februari 2012 06:13 , Blogger Linda sa...

Morfar var allt en stilig man han =)

 
Klockan 17 februari 2012 08:12 , Blogger Gunillasljusglimtar sa...

Åh vilken härlig nostalgiresa! Gud va skoj sånt är,tur man sparar säger jag! Krya på dej nu då! Gubben är svårmutad här hihihihi..dragning ve halv 8 tiden Kramelikram! Gunilla

 
Klockan 17 februari 2012 09:38 , Anonymous Anonym sa...

Mormor var ju en riktig skönhet som ung, det är hon ju nu med ;-) Linnéa henne kan jag sakna ibland.//Emma

 
Klockan 17 februari 2012 10:55 , Blogger Rigmor sa...

Det är ju roligt med gamla kort!! Jag tog också reda på en massa kort när pappa dog, ska försöka ta mej tid och ge igenom en del, hoppas hitta lite guldkorn där. Min pappa gjorde något ovanligt på den tiden, han reste ned till Afrika med bil direkt efter andra världskriget. Så det finns en hel låda med kort från den resan, och det ska bli kul när jag får tid med den!! Kortet på din pappa när han håller dej tycker jag är underbart!! Å tänk vilket strävsamt liv man hade förr, och ändå ändå kände man sej lycklig och nöjd...
Ha en riktigt bra kväll!!
kram kram

 
Klockan 18 februari 2012 10:44 , Blogger Vitt hus med svarta knutar sa...

Tråkigt med förkylningen, men utan den kanske det inte blivit av att kika igenom de gamla fotona. Det är roligt att ha kvar gamla foton och det kan vara bra att skriva på baksidan eller i gamla album vem/vilka det är på fotona och var de är tagna. Ska nog be min mamma göra det för hon har flera gamla album och jag vet att det finns personer på bilderna som jag inte vet vilka de är.

Hoppas du kryar på dig snart!!
Kram,
Regina

 
Klockan 18 februari 2012 14:21 , Blogger Viola sa...

Vad härligt med gamla släktfoton..trist med snuvan..här går man och är halvkrasslig och känns som något är på g i kroppen, vill inte ha någon snuva nu när jag snart ska åka, krya på dig kram

 
Klockan 19 februari 2012 04:08 , Anonymous Mormors gård sa...

Hej! Tack för din rara hälsning hos mig, vad skoj att hitta hit!!
Gamla fotografier är underbara, vad fint att du känner till så mycket om alla på bilderna... härliga minnen!
Hoppas förkylningen ger med sig, jag tittar gärna in här igen!
Kram, Jessica

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida